DINAIR FILTON paplašina darbību. Olaines rūpnīca kļūst par AAF International galveno Eiropas ražotni.

Korporatīvās ziņas

Blogs

Pēdējo gadu globālās izmaiņas ievērojami ietekmējušas arī gaisa filtru ražošanas nozari. Gaisa filtrēšanas produkti un tīrs, no piesārņojumiem, baktērijām un vīrusiem attīrīts gaiss iekštelpās nekad nav bijis tik svarīgs kā šobrīd pēc pandēmijas.

Tīrs gaiss patiesībā ir mūsu uzņēmuma pastāvēšanas galvenais mērķis, ko mēs cenšamies īstenot ar savu darbu un saražoto gala produkciju – turklāt pēc iespējas efektīvākā, gudrā un videi draudzīgākā veidā. Tīrs gaiss ir priekšnoteikums tam, lai cilvēki justos labi, lai tehnika un vide funkcionētu nevainojami, lai lielveikalos, slimnīcās, bērnudārzos un skolās mums visiem būtu iespēja elpot tīru gaisu.

Dinair Filton, AAF International meitas uzņēmuma ražotne Olainē jau 17 gadus veiksmīgi darbojas un nemitīgi attīstās, lai 99% savas saražotās produkcijas – gaisa filtrus gaisa attīrīšanas un ventilācijas iekārtām, eksportētu saviem klientiem visā pasaulē. AAF International Eiropas reģionā ir 12 rūpnīcas, no kurām tieši Latvijas ražotne Olainē šī gada pavasarī kļuva par Eiropas galveno jeb “mātes rūpnīcu”.

“Šādu iespēju Latvijas ražotne nopelnījusi ar mērķtiecīgu darbu, augstākās kvalitātes gala produkciju, kas tapusi, pateicoties īpaši kvalificētam personālam, sākot no filtru montētājiem līdz pat R&D (Izpētes un attīstības nodaļa) laboratorijas darbiniekiem. Tāpat rūpnīcas produktivitātes rādītājs un galvenais veiksmes faktors ir droša un ilgtspējīga darba vide un augsti darba drošības standarti. Lai nodrošinātu uzņēmuma efektivitāti, Dinair Filton vadības komanda jau gandrīz gadu darbojas pēc agile principa, bez lokāla Latvijas uzņēmuma izpilddirektora pozīcijas. Visi procesi, lēmumi un organizatoriskie jautājumi tiek risināti un ieviesti 14 kompetentu darbinieku kopēja darba rezultātā. Šāds pārvaldības modelis AAF un Dinair organizācijās ir jaunums un Dinair Latvijas komanda šo formātu  lieliski attaisno,” pauž Mattias Sparrborn, AAF/Dinair Eiropas Operacionālais vadītājs.

2023. gadā Latvijas rūpnīcā plānotas nozīmīgas investīcijas, paplašinot un izbūvējot ievērojami lielāku R&D laboratoriju, kuru papildinās jaunas iekārtas un kapacitātes, kas sniegs uzņēmumam iespēju testēt saražotos filtrus atbilstoši ISO 16890 prasībām. Tāpat sagaidāms plašs show-room (gatavās produkcijas eksponēšanas telpa), kas dos iespēju klientiem un sadarbības partneriem iepazīt reālus gala produktu prototipus.

dinair filton


    

Tāpat  rūpnīcas paplašināšanās paredz jaunas  Clean Room (telpa, kur tiek ražoti filtri ar īpaši augstiem sterilas vides parametriem) izveidi. Šeit tiks pilnveidota ražotne HEPA (High Efficiency Particle Absorption jeb augstas efektivitātes daļiņu uzsūkšana) filtriem, kuru ražošana drīkst notikt tikai īpaši izveidotās, sterilās telpās ar ārkārtīgi augstām tīra gaisa prasībām. Šādus filtrus izmanto farmācijas un mikroelektronikas nozares, pārtikas un dzērienu ražošanā un veselības aprūpē (piemēram, slimnīcu operācijas zāles).

Līdz ar  Clean Room pilnveidi Dinair Filton Olaines rūpnīca savā produktu portfelī iekļauj AAF Europe HEPA  filtrācijas klases  augstākās klases filtrus AstroCel. Tas ir filtrs, kas gaisa filtrēšanas procesā nodrošina īpaši zemu gaisa spiediena kritumu un maksimālu enerģijas ietaupījumu gala lietotājam. Salīdzināmu analogu šim filtram savā kategorijā ar tādiem pašiem parametriem nav.

Kopumā Latvijas ražotne lepojas ar lielu īpatsvaru tā saucamo OEM (original equipment manufacturing) filtru, kuri tiek ražoti nevis pēc standarta izmēriem, bet gan kopā ar gala lietotāju izstrādājot specifiskiem parametriem un prasībām atbilstošus filtrus. Tie aptver sadzīves tehnikas, auto industrijas, industriālās ražošanas un daudzas citas nozares.

“Redzu Olaines ražotnei milzīgu potenciālu OEM filtru portfeļa paplašināšanā. Uzlabotais un paplašinātais Clean Room ražošanas centrs, kā arī R&D laboratorija sniegs mums piekļuvi cita līmeņa pētījumu un testu rezultātiem, lai piedāvātu klientiem tikai izcilus produktus”, tā Kent Petersson, VP OEM AAF Europe / Dinair.

 

Par Dinair Filton

Dinair Filton ir viens no Dinair grupas gaisa filtru ražošanas uzņēmumiem, kas ir daļa no pasaules lielākā gaisa filtru ražošanas uzņēmuma - AAF (American Air Filter).

Dinair Filton ražo gaisa filtrus kopš 2006.gada, un šo 17 gadu laikā esam izauguši par starptautisku uzņēmumu, kas nodrošina vairāk nekā 280 darba vietas Olainē.

Tīrs gaiss ir priekšnoteikums tam, lai cilvēki justos labi, lai tehnika un vide funkcionētu nevainojami,

Dinair misija ir sniegt iespēju cilvēkiem visā pasaulē elpot tīru gaisu.

 

Mediju Kontaktiem:
Eda Vecvagare
Dinair / AAF Europe Mārketinga koordinatore 
T.: +371 29 288 313
Mail: eda.vecvagare@dinair.se
www.dinair.lv
www.aafeurope.com

https://www.linkedin.com/showcase/dinair-filton-sia-latvia/?viewAsMember=true 
https://www.facebook.com/dinairlatvia/ 
vakances: https://www.dinair.lv/karjera 

Bringing clean air to life.®

Document Finder
Kontakti
Mail
Top of Page